Strona główna Sałatka białoruska

Sałatka białoruska

Sałatki « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Sałatka białoruska offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Sałatka białoruska
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 378

Suszone borowiki umyć w wodzie 2-3 razy, namoczyć na 2-3 godziny, po czym ponownie umyc i


trudność: łatwe
czas:

Sałatka białoruska - SKŁADNIKI:

  • 40  g suszonych borowików
  • 200 g wątroby wołowej
  • 2 kiszone ogórki
  • 3 cebule
  • 2 jajka
  • 3/4 szkl majonezu
  • 3 łyżki oleju
  • zielenina
  • sól i pieprz

Sałatka białoruska - PRZYGOTOWANIE:

Suszone borowiki umyć w wodzie 2-3 razy, namoczyć na 2-3 godziny, po czym ponownie umyc i ugotować w wodzie, w której były namoczone (uprzednio przecedzić ją przez 2 warstwy gazy). Oddzielnie ugotowaną wątrobę wołową ostudzić i drobno pokroić. Dodac podsmażoną na oleju cebulę, kawałki kiszonych ogórków, połowę majonezu oraz pieprzi wymieszać z ugotowanymi i posiekanymi grzybami. Posolić, a przed podaniem na stół polać resztą majonezu i udekorować zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka białoruska  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Kolorowa sałatka z mango i winogronem Sałatka z miodowym kurczakiem Sałatka z sałaty,truskawek,fety,ogórka i migdałów
Sałatka z dodatkiem medalionów z łososia Sałatka z kapustą pekińską Sałatka z makaronem ,papryką, pieczarkami i porem
Sałatka obiadowa z korniszonami Brokuły z jajkiem i kolorowymi ziołami Sałatka poniedziałkowa
Warstwowa sałatka z brokułem Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej Sałatka dyniowo-owocowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane