Strona główna Sałatka białoruska

Sałatka białoruska

Sałatki « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Sałatka białoruska offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Sałatka białoruska
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 378

Suszone borowiki umyć w wodzie 2-3 razy, namoczyć na 2-3 godziny, po czym ponownie umyc i


trudność: łatwe
czas:

Sałatka białoruska - SKŁADNIKI:

  • 40  g suszonych borowików
  • 200 g wątroby wołowej
  • 2 kiszone ogórki
  • 3 cebule
  • 2 jajka
  • 3/4 szkl majonezu
  • 3 łyżki oleju
  • zielenina
  • sól i pieprz

Sałatka białoruska - PRZYGOTOWANIE:

Suszone borowiki umyć w wodzie 2-3 razy, namoczyć na 2-3 godziny, po czym ponownie umyc i ugotować w wodzie, w której były namoczone (uprzednio przecedzić ją przez 2 warstwy gazy). Oddzielnie ugotowaną wątrobę wołową ostudzić i drobno pokroić. Dodac podsmażoną na oleju cebulę, kawałki kiszonych ogórków, połowę majonezu oraz pieprzi wymieszać z ugotowanymi i posiekanymi grzybami. Posolić, a przed podaniem na stół polać resztą majonezu i udekorować zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka białoruska  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Warstwowa sałatka z brokułem Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej Sałatka dyniowo-owocowa
Sałatka pomidorowo-pieczarkowa Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka Szybka sałatka z pora i jajek
Sałatka ryżowa z serem Sałatka jarzynowa z dynią Makaronowa sałatka Eli z marynowaną dynią
Sałatka wielowarzyna z pieczarkami Sałatka z serem feta Sałatka  grecka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane