Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Sałatka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo szybka w przygotowaniu, wiosenna sałatka, idealna do młodych ziemniaczków i nie tylko.

Sałatka do obiadu

Składniki:

Sałatka do obiadu

 

  • zielona sałata
  • natka pietruszki
  • koperek
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy
  • przyprawa czosnkowa tzatziki
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Sałatka do obiadu
Liście sałaty umyć i osuszyć, pozostawiając na ściereczce, aby woda ściekła. Natkę pietruszki oraz koperek również umyć i pozostawić do odsączenia. Osuszone liście sałaty porwać w rękach na małe kawałki. Natkę pietruszki oraz koperek drobno posiekać (w ilości wg uznania). Majonez wymieszać ze śmietaną oraz musztardą. Dodać przyprawę czosnkową tzatziki, w ilości wg uznania oraz doprawić do smaku pieprzem i solą. Wszystkie składniki sałatki wymieszać razem i gotową sałatkę podawać od razu po przygotowaniu.