BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 612]

Sałatka do potraw z grilla

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam smaczną sałatkę nadającą się do potraw z grilla. Sałatka z dodatkiem pysznych rzodkiewek oraz zielonej cebulki i kiełek rzodkiewki smakuje wybornie.

Sałatka do potraw z grilla

Składniki:

Sałatka do potraw z grilla

 

  • Sałatka masłowa 1 szt,
  • ogórek zielony 1 szt,
  • pomidory 2 szt,
  • rzodkiewki 1 pęczek,
  • cebulka zielona 1/2 pęczka,
  • kiełki rzodkiewek do dekoracji,
  • sos do sałatek ziołowo - czosnkowy,
  • sól,pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Sałatka do potraw z grilla
Sałatę masłową opłukać, osuszyć i porozrywać na mniejsze kawałki. Rzodkiewki i ogórek zielony opłukać poobcinać końcówki i skroić w cieniutkie plasterki. Pomidora opłukać i pokroić w ćwiartki.

Sos do sałatek ziołowo - czosnkowy zrobić według opisu na opakowaniu.

Wszystkie składniki do sałatki przełożyć do salaterki, posolić i popieprzyć do smaku, dodać sos i delikatnie wymieszać.

Sałatkę posypać poszatkowaną zieloną cebulką oraz udekorować kiełkami rzodkiewki.

Podawać do potraw z grilla.