elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Sałatka dyniowo-miodowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka dyniowo-miodowa z jabłkiem

Sałatka dyniowo-miodowa

Składniki:

Sałatka dyniowo-miodowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka dyniowo-miodowa
Rukolę i szpinak przelać wrzątkiem, odsączyć, rozłożyć na półmisku. Miąższ dyni pokroić w kostkę. Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, wymieszać z dynią. Na patelni podgrzać oliwę, wsypać dynię i jabłka, wymieszać z octem i miodem. Przyprawić. Wymieszać. Dodać orzechy. Smażyć 3 minuty. Przygotowaną mieszankę rozłożyć na rukoli i szpinaku.