eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sałatka Eli z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sałatka w sam raz do zimowych obiadków.

Sałatka Eli z czerwonej kapusty

Składniki:

Sałatka Eli z czerwonej kapusty

 

  • Sałatka z czerwonej kapusty
  • 1 kg kapusty czerwonej
  • 1/2 kg cebuli
  • 1/2 kg papryki
  • 1/2 kg jabłek

 

  • Zalewa na 1 litr wody-2 dkg soli.2 łyżki cukru.1 łyżeczka kwasku cytrynowego.

 

Sposób przygotowania:

Sałatka Eli z czerwonej kapusty
Cebulę pokrojoną w półkrążki zblanszować i odcedzić.Paprykę pokroić w paski,kapustę poszatkować,obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Wymieszane warzywa włożyć do słoików.Dodać do każdego koper suchy,po 1-2 goździki,zalać zalewą i pasteryzować 30 minut mniejsze słoiki i 40 minut większe.