misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Sałatka grzybowa -trzy smaki-

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

sałątka z trzech rodzajów grzybów.....

Sałatka grzybowa -trzy smaki-

Składniki:

Sałatka grzybowa -trzy smaki-

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka grzybowa -trzy smaki-
Pieczarki i grzyby shiitake umyć i osuszyć ściereczką. Pieczarki pokroić w plasterki i skropić2 łyżkami soku cytrynowego, grzyby shiitake użyć w całości. Boczniaki przetrzeć wilgotnym ręcznikiem kuchennym i trochę rozdrobnić. Słoninę pokroić w paski o szerokości palca. Grzyby smażyć przez 3 minuty na rozgrzanym oleju, ciągle je obracając, wyjąc i ostudzić. Słoninę zrumienić na tej samej patelni, dodać do grzybów. Szalotki obrać i pokroić na cienkie plasterki, natkę pietruszki grubo posiekać, wymieszać z grzybami i słoniną. Z reszty soku cytrynowego, oleju, musztardy, soli i pieprzu przygotować sos. Sałatkę polać sosem, wymieszać i odstawić na pół godziny.

Tagi:

smaki grzyby