ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Sałatka gyrosowo-pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka sałatka pasuje na kolację

Sałatka gyrosowo-pieczarkowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka gyrosowo-pieczarkowa

 

  • 1/2 piersi z kurczaka
  • 25 dag pieczarek
  • 1 mała cebulka ze szczypiorkiem
  • koperek
  • 1 torebka ryżu
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki majonezu
  • przyprawa do gyrosa
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sałatka gyrosowo-pieczarkowa
Ryż ugotować i wysypać do miseczki. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do gyrosa i usmażyć na rumiano na oleju. Pieczarki pokroić w półplasterki i obsmażyć (posypując solą) na tłuszczu ze smażenia kurczaka. Cebulę pokroić w kostkę, a szczypiorek i koperek posiekać. Do wystudzonego ryżu dodać przestudzonego kurczaka i pieczarki oraz zieleninę. Doprawić pieprzem i wymieszać z majonezem.
Sałatka gyrosowo-pieczarkowa
Cebulę pokroić w kostkę, a szczypiorek i koperek posiekać.
Sałatka gyrosowo-pieczarkowa
Do wystudzonego ryżu dodać przestudzonego kurczaka i pieczarki oraz zieleninę.
Sałatka gyrosowo-pieczarkowa
Doprawić solą i pieprzem, potem wymieszać z majonezem.