bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 822]

Sałatka hawajska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Bardzo smaczna sałatka z ananasem, selerem konserwowym i indykiem. Doskonale sprawdza się na przyjęciach rodzinnych, polecam również na święta.

Sałatka hawajska

Składniki:

Sałatka hawajska

 

  • 0,5 kilograma piersi z indyka
  • 1 słoik selera konserwowego
  • 1 puszka ananasa w lekkim syropie
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • Mały słoik majonezu
  • Sól, pieprz
  • Przyprawa do indyka
  • Słodka i ostra papryka
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sałatka hawajska
Pierś z indyka nacieramy przyprawą do indyka, słodką i ostrą paprykę, lekko solimy, wstawiamy na kilka godzin lub na noc do lodówki.

Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, przekładamy pierś z indyka i dusimy do miękkości pod przykryciem na małym ogniu.

Ostudzone mięso kroimy w drobną kostkę, odsączonego ananasa kroimy w paski. Selera i kukurydzę odsączamy z zalewy.

Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Sałatkę dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki na kilka godzin żeby składniki się ze sobą połączyły.  


Tagi:

sałatka