Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Sałatka jarzynowa z warzyw na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetna sałatka jarzynowa - klasyczna z warzyw ugotowanych w mundurkach na parze - wypróbuj koniecznie :)

Sałatka jarzynowa z warzyw na parze

Składniki:

Sałatka jarzynowa z warzyw na parze

 

  • 3 marchewki średnie
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 pietruszka
  • 1/3 selera małego
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki groszku
  • 3 jajka
  • 4 ogórki kiszone
  • majonez 4 łyżki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka jarzynowa z warzyw na parze
Ziemniaki, marchewkę pietruszkę i seler myjemy, przekładamy do parowara i gotujemy około 45 - 50 minut aby były już miękki, Jajka gotujemy na twardo. Następnie warzywa obieramy ze skórek, jajka z łupek i kroimy wszystko włącznie z ogórkami i jajkami w kosteczka podobnej wielkości, przekładamy do miski. Groszek i kukurydze odcedzamy z zalewy, dodajemy do warzyw. Mieszamy. Następnie dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy całość.