jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Sałatka kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatka kalafiorowa, polecana w porze jesiennej

Sałatka kalafiorowa

Składniki:

Sałatka kalafiorowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka kalafiorowa
Kalafior dokładnie umyć. Włożyć na 30 minut do zakwaszonej wody. Odsączyć z wody, podzielić na różyczki i dość drobno pokroić. Z pomidorów zdjąć skórkę. Cebulę obrać. Jabłko przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Wszystko pokroić w drobną kostkę. Składniki delikatnie wymieszać. Ze śmietany, majonezu, musztardy i przypraw zdobić sos. Polać nim sałatkę, posypać koperkiem.