wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Sałatka kalafiorowa Olgi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Warto robić sałatki nie tylko z gotowanych warzyw, lecz także z surowych.

Sałatka kalafiorowa Olgi

Składniki:

Sałatka kalafiorowa Olgi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka kalafiorowa Olgi
Kalafior dokładnie umyć, zanurzyć na 15 minut w wrzątku z dodatkiem odrobiny soli. Po tym czasie wszystkie zanieczyszczenia powinny opuścić kalafior. Warzywo zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka ugotować na twardo. Ser żółty i gotowane jajka również zetrzeć na grubej tarce. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Połączyć wszystko majonezem wymieszać dokładnie i doprawić do smaku wg uznania. Smacznego.