Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Sałatka makaronowo- warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka sałatka z makaronem, ogórkiem, rzodkiewką i pomidorem w sosie majonezowo- ketchupowym. Najlepiej smakuje schłodzona.

Sałatka makaronowo- warzywna

Składniki:

Sałatka makaronowo- warzywna

 

  • 25 dag makaronu (u mnie Cappalletti z szynką)

 

 

 

  • 4 średnie rzodkiewki

 

  • 3 łyżki szczypiorku

 

  • 3 czubate łyżki majonezu

 

  • 2 łyżki ketchupu

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka makaronowo- warzywna
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Hartujemy zimną wodą.Ogórka obieramy, przecinamy wzdłuż na 6 części, a następnie kroimy w cienkie talarki. Rzodkiewki i pomidory myjemy, kroimy w kawałki takiej wielkości, jak ogórka. Warzywa dodajemy do makaronu. Majonez mieszamy z ketchupem. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wlewamy do pozostałych składników.Dodajemy drobno posiekany szczypiorek, dokładnie mieszamy. Sałatkę podajemy schłodzoną.

Tagi:

makaron szynka