migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Sałatka meksykańska

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Łączymy paprykę, kurczaka na ostro i warzywa z puszki i mamy pyszną sałatkę. Szybka i prosta w przygotowaniu a do tego piękna kolorowa.

Sałatka meksykańska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka meksykańska

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • czubryca czerwona
  • ostra papryka
  • olej do smazenia
  • 1 duza czerwona papryka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 mała puszka białej fasoli
  • majonez

Sposób przygotowania:

Sałatka meksykańska
Pierś z kurczaka pokroić w średnią kostkę. Pokrojone mięso oprószyć czubrycą i ostrą papryką. Następnie usmażyć na oleju, wystudzić.

Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w drobną kostkę. Warzywa z puszek przepłukać i osączyć na sicie. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać.

Połączyć z niewielką ilością majonezu. 
Sałatka meksykańska
Pierś z kurczaka pokroić w średnią kostkę. Pokrojone mięso oprószyć czubrycą i ostrą papryką.
Sałatka meksykańska
Warzywa z puszek przepłukać i osączyć na sicie.
Sałatka meksykańska
Przyprawione mięso usmażyć na oleju, wystudzić.
Sałatka meksykańska
Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać. Połączyć z niewielką ilością majonezu.