szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Sałatka meksykańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiam ananasa. Ta sałatka z jego dodatkiem to jedna z moich ulubionych. Często ją przygotowuję i szybko znika ze stołu.

Sałatka meksykańska

Składniki:

Sałatka meksykańska

 

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka ananasa w kawałkach
  • 1 czerwona papryka
  • 1 por
  • 15 dag. sera
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz, słodka papryka do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka meksykańska
Kukurydzę, fasolę, ananasa odsączyć dokładnie z zalewy.

Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ewentualnie można pokroić w drobną kostkę.

Paprykę pokroić w kostkę. Pora umyć i pokroić w plasterki, następnie sparzyć wrzątkiem. Odsączyć.

Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać delikatnie z majonezem.

Doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Wstawić do schłodzenia do lodówki.

Tagi:

sałatka