Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Sałatka na 3 sałaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ta sałatka to połączenie różnych rodzajów sałat, która daje ciekawy smak.

Sałatka na 3 sałaty

Składniki:

Sałatka na 3 sałaty

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka na 3 sałaty
Sałatę rzymską, roszponkę i radicchio rwiemy na mniejsze części. Paprykę czerwoną przecinamy na pół, oczyszczamy z ziaren i kroimy w małą kostkę. Ser feta siekamy natomiast w średnią kostkę. Winogrona przecinamy na pół, przecinamy z nich pestki i dodajemy do pozostałych składników. Na koniec sałatkę doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem do smaku i zalewamy oliwą z oliwek. Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce około 20 minut. Jemy samą lub z pieczywem.