Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Sałatka na jesień

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka na jesień , sami zobaczcie można ją przyrządzić od ręki wszystko rośnie w ogrodzie.

Sałatka na jesień

Składniki:

Sałatka na jesień

 

  • 500 g marchew,
  • 1 łyżeczka cukier,
  • 5 łyżek olej roślinny,
  • 90 g rodzynki,
  • 750 g seler korzeniowy,
  • 175 ml majonez,
  • 2 łyżki musztarda sarepska lub delikatesowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka na jesień
Obieramy marchew i trzemy na tarce o grubych oczkach.
Rozrabiamy sos i dodajemy cukier następnie ubijając dalej dodajemy powoli olej.

Dodajemy do rozrobionego sosu marchew i rodzynki.
Mieszamy tą część sałatki i wstawiamy ją do lodówki na 1h.

Następnie obrać seler i zetrzeć na tarce o grubych oczkach , następnie wkładamy seler do garnka z wodą i doprowadzamy do wrzenia a następnie gotujemy na małym ogniu jeszcze 3min. i dobrze odsączamy.

Zmieszać majonez i musztardę następnie dodać seler do naszych zmieszanych keczupów i musztard.
Schładzać także 1h.


Podawać razem na talerzu.