paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Sałatka na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i bardzo lekka sałatka na rukoli z roszponką, serem feta oraz ogórkiem i ziarnami dyni. Polana delikatnym sosem.

Sałatka na zielono

Składniki:

Sałatka na zielono

 

  • rukola 2 garści
  • roszponka 1 garść
  • natka pietruszki 0,5 pęczka
  • ser feta 1/2 szt
  • ziarna dyni 3 łyżki
  • ogórek wężowy 1 szt
  • sos do sałatek do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy grubo mielony do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka na zielono
Rukole i roszponkę opłukać i osuszyć, natkę pietruszki również opłukać i osuszyć a dodatkowo drobno posiekać.

Do sałat dodać natkę oraz pestki dyni. Ogórka obrać i pokroić w kostkę dodać do sałatki.

Ser feta również pokroić w kostkę dodać do sałatki całość delikatnie wymieszać.

Doprawić przyprawami i sosem przygotowanym według informacji na opakowaniu.