Strona główna Sałatka paryska

Sałatka paryska

Persik - Przepis na: Sałatka paryska offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1125
Sałatka paryska
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

oto przepis na kolejną sałatkę dla smakoszy


trudność: średne
czas:

Sałatka paryska - SKŁADNIKI:

  • 30 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 15 dag wędzonej polędwicy sopockiej
  • 1 twardy mięsisty pomidor
  • ogórek konserwowy
  • mały kieliszek białego wytrawnego wina
  • łyża oleju
  • sól
  • pieprz
  • jajo ugotowane na twardo
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2-3 łyżki majonezu

Sałatka paryska - PRZYGOTOWANIE:

obrane ziemniaki pokroić w plasterki ułożyć w salaterce posypać solą pieprzem skropić olejem polać winem przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny pomidory sparzyć obrać ze skórki i razem z obranym ogórkiem pokroić w kostkę polędwicę pokroić w cienkie paski wszystkie składniki połączyć doprawić do smaku wymieszać z majonezem lekko schłodzić przed podaniem sałatkę posypać posiekanym jajem i natką


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka paryska  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Sałatka z pekinką Tzatziki z czosnkiem niedźwiedzim Sałatka zielono mi
Sałatka z cukinią i prażonymi pistacjami Sałatka w pomidorach z musem z łososia Sałatka pomidorowa z mozzarellą i sosem czosnkowym
Sałatka do obiadu Sałatka z wędzoną makrelą i jajkami Sałatka z wędzoną mozzarellą i brzoskwinią
Sałatka grillowa Sałatka rzymskie wspomnienie Kolorowa sałatka z pomidorkami koktajlowymi

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane