Strona główna Sałatka paryska

Sałatka paryska

Persik - Przepis na: Sałatka paryska offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1125
Sałatka paryska
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

oto przepis na kolejną sałatkę dla smakoszy


trudność: średne
czas:

Sałatka paryska - SKŁADNIKI:

  • 30 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 15 dag wędzonej polędwicy sopockiej
  • 1 twardy mięsisty pomidor
  • ogórek konserwowy
  • mały kieliszek białego wytrawnego wina
  • łyża oleju
  • sól
  • pieprz
  • jajo ugotowane na twardo
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2-3 łyżki majonezu

Sałatka paryska - PRZYGOTOWANIE:

obrane ziemniaki pokroić w plasterki ułożyć w salaterce posypać solą pieprzem skropić olejem polać winem przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny pomidory sparzyć obrać ze skórki i razem z obranym ogórkiem pokroić w kostkę polędwicę pokroić w cienkie paski wszystkie składniki połączyć doprawić do smaku wymieszać z majonezem lekko schłodzić przed podaniem sałatkę posypać posiekanym jajem i natką


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka paryska  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Kolorowa sałatka z mango i winogronem Sałatka z miodowym kurczakiem Sałatka z sałaty,truskawek,fety,ogórka i migdałów
Sałatka z dodatkiem medalionów z łososia Sałatka z kapustą pekińską Sałatka z makaronem ,papryką, pieczarkami i porem
Sałatka obiadowa z korniszonami Brokuły z jajkiem i kolorowymi ziołami Sałatka poniedziałkowa
Warstwowa sałatka z brokułem Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej Sałatka dyniowo-owocowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane