szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Sałatka pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka pieczarkowa jest bardzo sycąca. Bardzo często przygotowuję ją zimą, bo intensywny zapach koperku przywołuje wspomnienia cieplejszych dni.

Sałatka pieczarkowa

Składniki:

Sałatka pieczarkowa

 

  • 30 dag. pieczarek
  • 1 podwójny filet z piersi kurczaka
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 2 woreczki ryżu
  • kawałek pora
  • 1 pęczek koperku
  • 4 -5 łyżek majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowa

ETAP 1:

Sałatka pieczarkowa
Wszystkie składniki przed połączeniem należy wystudzić.

Pieczarki obrać i pokroić na kawałki. Przesmażyć na rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę i wymieszać z przyprawą do kurczaka. Odstawić na pół godziny.

Następnie usmażyć na patelni. Wystudzić. Ryż ugotować w osolonej wodzie i wystudzić. Pora i koperek drobno posiekać.

Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.