iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Sałatka pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ta sałatka należy do ulubionej w mojej rodzinie, ponieważ ma bardzo delikatny smak. Bardzo szybko się ją przyrządza.

Sałatka pieczarkowa

Składniki:

Sałatka pieczarkowa

 

  • 40 dag pieczarek,
  • 3 świeże ogórki,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • duży pęczek szczypioru,
  • 2 ogórki kiszone,
  • 3 łyżki majonezu,
  • sól,
  • pieprz,
  • świeże zioła do dekoracji (u mnie bazylia oraz melisa, ale świetnie będzie pasował tu koper).

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowa
Pieczarki myjemy i gotujemy 10 minut w osolonym wrzątku, następnie bardzo dokładnie odcedzamy o odciskamy papierowymi ręcznikami, kroimy w kostkę, kukurydzę również bardzo dokładnie przecedzamy. Górki obieramy i kroimy w kostkę, następnie odciskamy nadmiar soku, szczypior siekamy. Mieszamy składniki razem doprawiamy solą, pieprzem ,dodajemy majonez, dekorujemy ziołami, chłodzimy.

Tagi:

zioła