Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 549]

Sałatka pieczarkowa z jajkiem,ogórkiem i groszkiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 200
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatka jest bardzo szybka w przygotowaniu i nieskomplikowana, ale w końcu "w prostocie siła". Polecam.

Sałatka pieczarkowa z jajkiem,ogórkiem i groszkiem

Składniki:

Sałatka pieczarkowa z jajkiem,ogórkiem i groszkiem

 

Dodatkowo:

  • majonez
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowa z jajkiem,ogórkiem i groszkiem
Umyte pieczarki należy wrzucić do osolonego wrzątku i gotować zaledwie parę minut (powinny bardziej się sparzyć niż ugotować). Następnie odsączone grzyby pokroić w kostkę, tak samo jak jajka - ugotowane na twardo.

Cebulę drobno posiekać, a groszek konserwowy odsączyć z zalewy.

Wszystkie składniki połączyć z majonezem doprawić do smaku.

Gotową sałatę schłodzić w lodówce.