ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Sałatka pieczarkowo - groszkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczna sałatka pieczarkowa na przyjęcia.

Sałatka pieczarkowo - groszkowa

Składniki:

Sałatka pieczarkowo - groszkowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowo - groszkowa
Główki pieczarek obieramy ze skórki. Nóżki oczyszczamy nożem. Całe pieczarki wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy. Gotujemy je na małym ogniu około 1 godzinę. Po tym czasie odcedzamy je. Studzimy. Kroimy w kostkę. Cebulę siekamy drobno. Groszek wylewamy z puszki na sitko. Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę. Pieczarki, cebulę, groszek oraz jajka mieszamy razem. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dodajemy odrobinę majonezu. Sałatkę podajemy schłodzoną.

Tagi:

jajko jajka