Strona główna Sałatka po żydowsku

Sałatka po żydowsku

Blondi - Przepis na: Sałatka po żydowsku offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 26
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sałatka po żydowsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Dobra jako dodatek do wędlin lub samodzielna przystawka. Zalecam użycie tego lub innego majonezu marki Hellmanns, bo ma łagodny smak.


trudność: łatwe
czas:

Sałatka po żydowsku - SKŁADNIKI:

  • 5-6 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 4 jaja na twardo
  • 1 średnia cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • majonez Hellmanns light

Sałatka po żydowsku - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obrane ze skórki oraz jaja kroimy w kostkę, cebulę bardzo drobno siekamy, dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku oraz przyprawy i majonez (wg upodobań). Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki. Przed podaniem doradzam wyjąć sałatkę z lodówki trochę wcześniej. SMACZNEGO!!!!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka po żydowsku (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2009-10-31 19:32
Moja bratowa robi podobną do mięs z grilla, zamiast pieczywa.Tylko dodaje dużo zieleniny i dodatkowo, ogórek .Pyszne.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Sałatka z surimi Sałatka z kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi Kapusta pekińska z włoszczyzną paski
Sałatka z ananasem Surówka z kiszonej kapusty Sałatka ogórkowo paprykowa
Sałatka z pekińskiej i ryżu Sałatka pomidorowa Sałatka jarzynowa z fasolką szparagową
Sałatka z fasolą Sałatka z pomidorem i koperkiem Sałatka na ciepło z boczkiem i bobem

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane