Strona główna Sałatka po żydowsku

Sałatka po żydowsku

Blondi offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 27
zdjęcia: 1 z 1
Sałatka po żydowsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Dobra jako dodatek do wędlin lub samodzielna przystawka. Zalecam użycie tego lub innego majonezu marki Hellmanns, bo ma łagodny smak.


trudność: łatwe
czas:

Sałatka po żydowsku - SKŁADNIKI:

  • 5-6 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 4 jaja na twardo
  • 1 średnia cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • majonez Hellmanns light

Sałatka po żydowsku - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obrane ze skórki oraz jaja kroimy w kostkę, cebulę bardzo drobno siekamy, dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku oraz przyprawy i majonez (wg upodobań). Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki. Przed podaniem doradzam wyjąć sałatkę z lodówki trochę wcześniej. SMACZNEGO!!!!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka po żydowsku (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2009-10-31 19:32
Moja bratowa robi podobną do mięs z grilla, zamiast pieczywa.Tylko dodaje dużo zieleniny i dodatkowo, ogórek .Pyszne.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonej Sałatka curry z kurczaka Śledzie z dynią
Sałatka brokułowa z kurczakiem Surówka z brukselki Sałatka grillowa z kurczakiem
Makaronowa sałatka z kurczakiem i fetą Sałatka z wędzonym łososiem Sałatka środziemnomorska
Sałatka z marchewkową posypką Śniadaniowa sałatka z serkiem wiejskim Ziemniaczana z grillowaną kiełbasą i pomidorem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane