Strona główna Sałatka po żydowsku

Sałatka po żydowsku

Blondi - Przepis na: Sałatka po żydowsku offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 26
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sałatka po żydowsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Dobra jako dodatek do wędlin lub samodzielna przystawka. Zalecam użycie tego lub innego majonezu marki Hellmanns, bo ma łagodny smak.


trudność: łatwe
czas:

Sałatka po żydowsku - SKŁADNIKI:

  • 5-6 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 4 jaja na twardo
  • 1 średnia cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • majonez Hellmanns light

Sałatka po żydowsku - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obrane ze skórki oraz jaja kroimy w kostkę, cebulę bardzo drobno siekamy, dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku oraz przyprawy i majonez (wg upodobań). Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki. Przed podaniem doradzam wyjąć sałatkę z lodówki trochę wcześniej. SMACZNEGO!!!!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka po żydowsku (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2009-10-31 19:32
Moja bratowa robi podobną do mięs z grilla, zamiast pieczywa.Tylko dodaje dużo zieleniny i dodatkowo, ogórek .Pyszne.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Warstwowa sałatka z brokułem Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej Sałatka dyniowo-owocowa
Sałatka pomidorowo-pieczarkowa Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka Szybka sałatka z pora i jajek
Sałatka ryżowa z serem Sałatka jarzynowa z dynią Makaronowa sałatka Eli z marynowaną dynią
Sałatka wielowarzyna z pieczarkami Sałatka z serem feta Sałatka  grecka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane