Strona główna Sałatka po żydowsku

Sałatka po żydowsku

Blondi

Starszy Kucharz
Przepisy: 27
zdjęcia: 1 z 1
Sałatka po żydowsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Dobra jako dodatek do wędlin lub samodzielna przystawka. Zalecam użycie tego lub innego majonezu marki Hellmanns, bo ma łagodny smak.


trudność: łatwe
czas:

Sałatka po żydowsku - SKŁADNIKI:

  • 5-6 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 4 jaja na twardo
  • 1 średnia cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • majonez Hellmanns light

Sałatka po żydowsku - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obrane ze skórki oraz jaja kroimy w kostkę, cebulę bardzo drobno siekamy, dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku oraz przyprawy i majonez (wg upodobań). Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki. Przed podaniem doradzam wyjąć sałatkę z lodówki trochę wcześniej. SMACZNEGO!!!!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka po żydowsku (strona 1 z 1)  
msewka

msewka

2009-10-31 19:32
Moja bratowa robi podobną do mięs z grilla, zamiast pieczywa.Tylko dodaje dużo zieleniny i dodatkowo, ogórek .Pyszne.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Sałatka na listkach cykorii Sałatka z cieciorką Sałatka wiosenna
Śledziowa kopuła Sałatka  z kiełkami cebuli Sałatka śledziowa z czerwonym buraczkiem
Sałatka z mango i kurczakiem Sałatka z rukolą Sałatka na listkach
Sałatka z mięsem mielonym Sałatka obiadowa Sałatka rybna choinka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?