Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Sałatka rybna 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatkę rybną można podawać na ciepło lub na zimno.

Sałatka rybna 3

Składniki:

Sałatka rybna 3

 

  • 30 dag filetów
  • olej do smażenia
  • 1 cebula
  • 1 szt papryka czerwona
  • 2 pomidory
  • sól, pieprz, cukier, sok z cytryny, papryka mielona,

Sposób przygotowania:

Sałatka rybna 3
Cebulę drobno kroimy i smażymy na oleju, aż stanie się szklista, dodajemy czerwoną paprykę pokrojoną w paski, filety rybne pokrojone w wąskie paski. Wszystko solimy i dusimy pod przykryciem. Kiedy ryba stwardnieje, dodajemy pomidory pokrojone w krążki. Do smaku doprawiamy pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny, papryką mieloną. Wszystko dokładnie mieszamy.