Estera

Estera

Kucharz
[Przepisów: 7]

sałatka rybna na chleb

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

saltka ta bardzo dobrze smakuje na chlebie posmarowanym masłem:)

sałatka rybna na chleb

Składniki:

sałatka rybna na chleb

 

  • puszka szprotek w sosie pomidorowym
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 3-4 sredniej wielkosci ogórki kiszone
  • 0,5kg cebuli
  • łyżka majonezu
  • 2 płaskie łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • sol
  • pieprz
  • nie całe pół koski margaryny do usmazenia cebuli

Sposób przygotowania:

sałatka rybna na chleb
Do miski wyłóż szprotki z sosem. Jajka na twardo i okorki kiszone pokrój w kostke i dodaj do wczesniej ugniecionej widelcem ryby. Dodajemy przyprawy, majonez i przecier i mieszamy. Odkładamy do lodowki. Cebule obieramy i kroimy w pół plasterki chyba że ktos woli drobniej. Smazymy na margarynie. Najlepiej wrzucic cebule na roztopiony tluszcz posolic i dac troche pieprzu i przykryc duszac na malym gazie. Jazk bedzie miekka to wystudzic droche, odlac nadmiar tluszczu zaraz po wylaczeniu gazu. i zimna cebule dodac do reszty skladników w misce. Wstawic do lodowki i ostudzic calosc. I mozna smarowac juz kanapki:). Smacynego