Anetap

Anetap

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Sałatka ryżowa wg Anetap

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna sałatka, co ważne nie ma dużo krojenia.

Sałatka ryżowa wg Anetap

Składniki:

Sałatka ryżowa wg Anetap

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 szklanka ryżu,
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 cebula
  • 1 majonez
  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa wg Anetap
Filety płuczemy w wodzie, osuszamy, kroimy na drobne kawałki ( grubszą kostkę). Wrzucamy na rozgrzaną patelnię, oprószamy solą i pieprzem przykrywamy pokrywką i skręcamy na minimalny płomień i tak podsmażamy około 30 min po czym dodajemy ryż dolewamy 2 szklanki wody i gotujemy pod przykryciem 18 min. Doprawiamy do smaku. Wystudzony ryż i mięso wysypujemy do miski dodajemy starte jaja, cebulę pokrojoną na drobną kostkę i odsączoną kukurydzę. Dodajemy majonez delikatnie mieszamy, doprawiamy do smaku. Wykładamy do miseczek.