Sałatka ryżowa z tortellini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Sałatki ryżowe robię dość często, z różnymi dodatkami, tym razem padło na tortellini z mięsem i paprykę.

Sałatka ryżowa z tortellini

Składniki:

Sałatka ryżowa z tortellini

 

  • 150 g ryżu
  • 100 g tortellini z mięsem
  • woda do gotowania
  • sól
  • 50 g czerwonej papryki
  • 50 g żółtej papryki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2-3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z tortellini

ETAP 1:

Sałatka ryżowa z tortellini
Ugotowane tortellini hartujemy i studzimy

Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odlewamy wodę, przelewamy zimną wodą i studzimy.

ETAP 2:

Sałatka ryżowa z tortellini
Ugotowany na sypko ryż dokładnie studzimy

Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Również studzimy.

ETAP 3:

Sałatka ryżowa z tortellini
Do ryżu dodajemy pozostałe składniki i mieszamy

Do wystudzonego ryżu dodajemy wcześniej ugotowane i wystudzone tortellini, kukurydzę i pokrojone w kostkę papryki. Mieszamy.
Całość łączymy z majonezem i doprawiamy do smaku według gustu.


Tagi:

sałatka