Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sałatka ryżowa z tuńczykiem 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sałatka z ryżu z tuńczykiem jest smaczna i łatwa do przygotowania

Sałatka ryżowa z tuńczykiem  4

Składniki:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem 4

 

  • 1o dag ryżu,
  • 5 jajek,
  • 15 dag sera zółtego,
  • 1 szt kukurydza w puszce,
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • 1 cebula mała,
  • sól,
  • pieprz,
  • 5 łyżek majonezu

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem 4
Ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem soli. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w dość grubą kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Tuńczyka podzielić na małe kawałki. Ser żółty pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszać.