iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i papryką czerwoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Kolorowa sałatka w roli głównej z ryżem. Do tego czerwona papryka i por. Wszystko połączone kawałkami tuńczyka. Pasuje na każda porę dnia.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i papryką czerwoną

Składniki:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i papryką czerwoną

 

 

 

 

  • tuńczyk kawałki w sosie własny

 

  • 1 łyżka majonezu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i papryką czerwoną
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu zalewamy zina woda i odcedzamy.

Czerwona paprykę myjemy, usuwamy pestki i białe błonki. Kroimy w kosteczkę. Pora myjemy i kroimy w plasterki. Kawałki tuńczyka odcedzamy z zalewy.

Wszystkie składniki mieszamy z ryżem. Doprawiamy sola, pieprzem i papryką ostrą. Dodajemy łyżkę majonezu. Jeszcze raz lekko mieszamy.