iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i pieczarką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i pieczarkami

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i pieczarką

Składniki:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i pieczarką

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i pieczarką
Ryż brązowy i dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Pieczarki kroimy w plasterki i przez chwilę blanszujemy. Odcedzamy i studzimy na sicie. Zimne pieczarki dodajemy do zimnych ryżów -mieszamy. Następnie dodajemy puszkę tuńczyka i wszystko razem mieszamy. Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku. Sałatkę ozdabiamy kawałkami ugotowanego jajka. Podajemy.