Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Sałatka ryżowo-owocowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobra sałatka dla dzieci na podwieczorek.

Sałatka ryżowo-owocowa

Składniki:

Sałatka ryżowo-owocowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowo-owocowa
Ryż ugotować na sypko, następnie ostudzić. Śliwki lub morele należy namoczyć, wypestkować i pokroić w cienkie paski.
Brzoskwinie lub gruszki pokroić. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodając śmietanę małymi porcjami i ubijać na parze
na małym ogniu, aż masa jajeczna zgęstnieje. Ryż połączyć
z owocami i zalać sosem. Na końcu posypać cukrem waniliowym.