szewczyk

szewczyk

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

sałatka ryżowo - paprykowo - tuńczykowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

łatwa,szybka i smaczna przekąska na każdą okazję

sałatka ryżowo - paprykowo - tuńczykowa

Składniki:

sałatka ryżowo - paprykowo - tuńczykowa

 

  • 1 paczka ryżu z torebki
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól,pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

sałatka ryżowo - paprykowo - tuńczykowa
gotujemy paczkę ryżu,odcedzamy i wsypujemy do miski. Wkładamy również tuńczyka wraz z olejem.(to ważne żeby tuńczyk był w oleju,ponieważ sałatka będzie za sucha).Kroimy zieloną i czerwoną paprykę w kostkę i wsypujemy.Całość doprawiamy pieprzem i solą do smaku. niektórzy dosypują kukurydzy ja jednak uważam,że jest kaloryczna i niezbyt zdrowa.Nie powinno jej się używać w postaci surowej,można ją bowiem zastąpić.Co innego czipsy lub popkorn;)

Tagi:

ryż papryka