cassia6

cassia6

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

sałatka śledziowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, nieco pikantna sałatka z rybą.

sałatka śledziowa

Składniki:

sałatka śledziowa

 

  • 8 filetów z matiasa
  • główka zielonej sałaty
  • 25 dag pieczarek
  • 6 łyżek borówek
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 4 łyżki octu winnego
  • łyżeczka musztardy
  • 4 kromki chleba
  • sól, pieprz
  • łyżka oleju
  • 1 dymka

Sposób przygotowania:

sałatka śledziowa
Matiasy umyć, pokroić na cząstki. Sałatę umyć, porwać na kawałki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Przemieszać z sałatą i śledziami. Borówki odsączyć. Wymieszać ocet winny, balsamiczny i musztardę, przyprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać olej. Dymkę pokroić w krążki, wrzucić z borówkami do sosu, wymieszać, polać sałatkę. Podawać z pieczywem.