Justi2401

Justi2401

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Sałatka szefa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka z kabanosami, korniszonami i drobnym makaronem jest idealna do podania na imprezę, a także drugie śniadanie do pracy.

Sałatka szefa

Składniki:

Sałatka szefa

 

  • 250 g drobnego makaronu
  • 150 g cienkich kabanosów drobiowych
  • 100 g korniszonów
  • 50 g zielonych oliwek (odsączonych z zalewy)
  • 1 por (biała część)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka groszku
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki kurkumy
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka szefa

Przygotowanie składników:

Sałatka szefa
Pokrojone kabanosy, por, ogórki i oliwki

Makaron ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą. Kabanosy drobno posiekać, oliwki i korniszony pokroić w plasterki, a por w półplasterki. Wrzucić do miski.

Mieszanie składników:

Sałatka szefa
Wszystkie składniki sałatki wrzucić do dużej miski

Dorzucić makaron, odsączone z zalewy groszek i kukurydzę.

Wykańczanie sałatki:

Sałatka szefa
Wszystkie składniki sałatki dokładnie wymieszać

Śmietanę i majonez wymieszać z kurkumą. Dodać do składników sałatki, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Smacznego!