Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sałatka "tornado"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zadowoli nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia.

Sałatka "tornado"

Składniki:

Sałatka "tornado"

 

  • 50 dag drobnej ugotowanej białej fasoli,
  • 3 duże dojrzałe pomidory,
  • 2 średnie cebule,
  • 20 dag sera feta,
  • 15 czerwonych oliwek (bez pestek),
  • 2 duże ząbki czosnku,
  • 2 łyżki octu winnego,
  • 5 łyżek oliwy z oliwek,
  • 1/2 łyżeczki sproszkowanego chili,
  • sól i oregano do smaku.

Sposób przygotowania:

Sałatka "tornado"
Pomidory sparzyć, obrać ze skórek. Pozbawić pestek. Miąższ pokroić w kostkę. Obraną cebulę i ser feta również pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Składniki sałatki połączyć, dodać ocet, oliwę i chili. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i oregano. Wstawić do lodówki na 2 godz.

Tagi:

sery beza ser bezy