kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Sałatka tuńczykowo- rzodkiewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię tą sałatkę. Podaję ją do pieczywa lub do obiadu.

Sałatka tuńczykowo- rzodkiewkowa

Składniki:

Sałatka tuńczykowo- rzodkiewkowa

 

  • 200 g tuńczyka w sosie włąsnym
  • 1/2 słoika selera konserwowego
  • 3 jajka
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 3/4 pęczka rzodkiewki
  • 1/2 ogórka długiego
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • sól
  • pieprz
  • majonez

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka tuńczykowo- rzodkiewkowa
Ogórka obierz, pokrój w kostkę i posól. Gdy puści wodę to odlej ją. Selera, kukurydzę i tuńczyka osącz z zalewy. Jajka ugotuj na twardo i obierz. Rzodkiewkę i szczypiorek opłucz. Rzodkiewkę pokrój w plasteki, szczypiorek posiekaj, a jajka pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Połącz z majonezem.Smacznego!

Tagi:

jajko sosy jajka