mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Sałatka Waldorf.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

typowo jesienna, zdrowa sałatka z jabłka, korzenia selera i orzechów włoskich, wzbogacona o rodzynki, winogrona i sok z cytryny.

Sałatka Waldorf. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka Waldorf.

 

Sposób przygotowania:

Sałatka Waldorf.
Jabłko myję, obieram i kroję w kostkę, wkładam do miski, skrapiam sokiem z cytryny. Dodaję umyty, pokrojony w cienką zapałkę seler, pokrojone grubo włoskie orzechy, rodzynki i połówki winogron, delikatnie całość mieszam. Dodaję majonez wymieszany z jogurtem naturalnym i cukrem pudrem. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Odstawiam do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podaję sałatkę przybraną połówkami włoskich orzechów.
Sałatka Waldorf.
Obrany seler kroję w cienką równą zapałkę, dodaję do reszty
Sałatka Waldorf.
Jabłko obieram, kroję w kostkę, dodaję zapałki selera