Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sałatka warstwowa z grillowanym mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Do sałatki możemy podać ostrzejszy dip, np. czosnkowy.

Sałatka warstwowa z grillowanym mięsem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka warstwowa z grillowanym mięsem

 

  • 25 dkg mięsa od szynki
  • 1 sałata lodowa
  • 2 czerwone cebule
  • 2 ogórki zielone
  • 30 dkg pomidorków koktajlowych
  • kucharek
  • pieprz
  • 1 gałązka koperku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka ostrej musztardy

 

Sposób przygotowania:

Sałatka warstwowa z grillowanym mięsem
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w bardzo drobną kostkę. Oliwę wymieszać z musztardą, dodać trochę kucharka i pieprzu. Wymieszać z mięsem. Odstawić na 2 godziny, po tym czasie grillować na grillu elektrycznym.
Sałatę myjemy, rwiemy na drobne części. Ogórka i cebulę kroimy w kostkę, pomidora w plastry. Układamy warstwami - sałata, ogórek, cebulką, pomidor i mięsko. Podajemy w ostrym dipem.
Sałatka warstwowa z grillowanym mięsem
Tak wygląda sałatka na talerzu - pomieszana.