Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Sałatka węgierska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Sałatka o wyrazistym smaku. Doskonała przystawka do dania głównego. Nie wymaga dużo czasu, a jedzenie jej to prawdziwa przyjemność.

Sałatka węgierska

Składniki:

Sałatka węgierska

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka węgierska
Ziemniaki, kalafior i fasolę ugotować w posolonej wodzie. Kalafior pokroić na mniejsze cząstki a ziemniaki w krążki. Dodać do nich groszek. Ogórka obrać i pokroić w cieniutkie i krótkie paseczki. Paprykę natomiast pokroić w drobną kostkę. Koperek bardzo drobniutko posiekać i posypać nim składniki. Dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki żeby się schłodziła na około 20 minut. Jeść samą albo z pieczywem.