Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Sałatka wielowarzywna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

fajna sałatka do słoików na zime

Sałatka wielowarzywna

Składniki:

Sałatka wielowarzywna

 

  • 2 kg ogórki,
  • 3/4 szklanki octu,
  • 1 szklanka oleju,
  • 1 szklanka cukru,
  • 4 pory,
  • 2 papryki,
  • 4 pietruszki,
  • 4 marchewki,
  • 2 kg kapusta biała,
  • 2 łyzki soli

 

Sposób przygotowania:

Sałatka wielowarzywna
warzywa myjemy i obieramy. kapuste szatkujemy, ogórki kroimy w plastry, marchewke i pietruszke ucieramy na grubym tarełku. Pory kroimy w półplasterki, papryke w paski, wszytsko dokładnie mieszamy z olejem, octem, cukrem i solą,. odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 15-20 minut