Sałatka wielowarzywna

kober - Przepis na: Sałatka wielowarzywna offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 325
Sałatka wielowarzywna
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

smaczna sałatka wielowarzywna


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Sałatka wielowarzywna - SKŁADNIKI:

  • po 25 dag fasolki szparagowej, porów, kalafiora, cukini i marchewki
  • po 50 dag pomidorów i papryki czerwonej
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki kwasku cytrynowego
  • nasiona kopru
  • czosnek

Sałatka wielowarzywna - PRZYGOTOWANIE:

Fasolke pokrojona na kawałki, pora pokrojonego na 2-cm. kawałki, kalafiora podzielonego na różyczki, cukinię i marchewkę pokrojone w słupki zblanszować. Pomidory i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę zanurzyć w gorącej wodzie, obrac ze skórki i pokroić: pomidory w plastry a paprykę w kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać i włożyć do słoików. Wrzaca zalewą z litra wody, soli, cukru, kwasku i przypraw zalać warzywa. Zamknąć sloiki i pasteryzować 25 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka wielowarzywna  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa
Deser z dynią w stylu fit Lekki krem z dyni Coleslaw biało-czerwony
Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Kalafior w sosie czosnkowym Zupa z żółtej cukinii z ryżem
Podwójnie dyniowy chleb na zakwasie Cynamonowe muffinki z dynią Dyniowa panna cotta
Krążki cukiniowe z grzybami leśnymi Jesienna zapiekanka makaronowa Omlecik z czarną fasolą i serem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane