eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sałatka wielowarzywna Eli

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przygotowanie jest pracochłonne,ale jaka satysfakcja zimą.

Sałatka wielowarzywna Eli

Składniki:

Sałatka wielowarzywna Eli

 

  • 1 kg buraków-gotować 15 minut-dodać
  • 1 kg marchwi-gotować 10 minut-dodać
  • 1 kg kapusty białej-gotować 10 minut-dodaĆ
  • 1 kg cebuli-gotować 10 minut-dodać
  • 1 kg pomidorów-gotować 10 minut
  • Zalewa
  • 6 szklanek wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1i1/2 łyżki soli

 

Sposób przygotowania:

Sałatka wielowarzywna Eli
Składniki zalewy zagotować.Buraki i marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach,kapustę poszatkować,cebulę i pomidory w półkrążki.Do gotującej się zalewy wrzucać warzywa w podanej wyżej kolejności i gotować tak jak jest napisane.Gorącą mieszankę wkładać do wyparzonych słoików z przyprawami,szybko zakręcać ,odwrócić do góry dnem i przykryć kocykiem.

Tagi:

buraki