Kraina Miodem Płynąc

Kraina Miodem Płynąc

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Książka Kucharska: Sałatka z bobem na 15 sposobów

Sałatka z bobem, fasolką i szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sałatka jest pysznym połączeniem zielonych szparagów, zielonej fasolki szparagowej oraz bobu w miodowym dressingu z dodatkiem orzechów włoskich.

Sałatka z bobem, fasolką i szparagami

Składniki:

Sałatka z bobem, fasolką i szparagami

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z bobem, fasolką i szparagami
Ugotować warzywa- najpierw fasolkę, po około 5 minutach gotowania dodać bób, gotować kolejne 5 minut, a następnie wrzucić szparagi i gotować jeszcze 2 minuty.Posiekać orzechy włoskie i podprażyć na suchej patelni, a następnie dodać klarowane masło, pokrojony czosnek i podsmażyć do delikatnego zrumienienia się czosnku.Patelnię zdjąć z ognia, dodać miód oraz sok z cytryny i wymieszać. Warzywa polać orzechowym dressingiem.