Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sałatka z boczkiem i fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Majonezowa sałatka z podsmażonym boczkiem i fasolką szparagową.

Sałatka z boczkiem i fasolką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka z boczkiem i fasolką

 

  • 10 dkg wędzonego boczku
  • 2 ogórki konserwowe
  • 10 dkg fasolki szparagowej konserwowej
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 pomidor
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej

Sposób przygotowania:

Sałatka z boczkiem i fasolką
Boczek pokroić w dość drobną kostkę. Wrzucić go na suchą, rozgrzaną patelnię i zrumienić go. Zrumieniony boczek ostudzić i przełożyć do miski. Kukurydzę odsączyć. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Fasolkę wyjąć z zalewy, w razie potrzeby pokroić ją na krótsze kawałki. Ogórki pokroić w półplasterki. Pomidora umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Wszystko dodać do boczku. Majonez przełożyć do miseczki. Dodać do niego ketchup i musztardę, dokładnie wymieszać. Sos dodać do pozostałych składników sałatki. Wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatka z boczkiem i fasolką
Pokrojony w kostkę wędzony boczek rumieniony na suchej patelni.
Sałatka z boczkiem i fasolką
Pozostałe składniki sałatki dodane do przestudzonego boczku.
Sałatka z boczkiem i fasolką
Przełożony do miseczki majonez z dodatkiem ketchupu i musztardy.

Tagi:

fasolka