kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Sałatka z brązowym ryżem i serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zdrowa pełnowartościowa sałatka z świeżymi warzywami, brązowym ryżem i pełnym białka serem feta. Smaczna i zdrowa propozycja dla osób dbającym o formę.

Sałatka z brązowym ryżem i serem feta

Składniki:

Sałatka z brązowym ryżem i serem feta

podstawowe

Sposób przygotowania:

Sałatka z brązowym ryżem i serem feta
Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem soli al dente. Odcedzamy i studzimy. Warzywa myjemy. Paprykę kroimy w paski, rzodkiewki w ćwiartki lub ósemki w zależności od wielkości. Natkę drobno siekamy. Fetę kroimy w kostkę. Składniki sałatki mieszamy.

Całość skrapiamy oliwą i doprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz solą. 

Tagi:

ryż sery ser