Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka z burakow i czerwonej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Czerwona sałatka na pewno przyciągnie wzrok głodomorów

Sałatka z burakow i czerwonej fasoli

Składniki:

Sałatka z burakow i czerwonej fasoli

 

  • 30 dag buraki czerwone gotowane,
  • 1 puszka fasola czerwona konserw,
  • 1 szt cebula czerwona,
  • 4 szt ogórki konserwowe,
  • 1 szt jabłko,
  • 2 łyżki natka pietruszki,
  • 3 łyżki majonez,
  • do smaku sok z cytryny,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z burakow i czerwonej fasoli
Buraki, jabłko i ogórki zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę drobno posiekać. Składniki włożyć do salaterki, dodać odsączoną z zalewy fasolę. Połączyć z majonezem, przyprawić do smaku, wymieszać, posypać natką pietruszki. Podawać jako dodatek do potraw.