kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sałatka z buraków i kwaszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Buraki umyć, ugotować, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Sałatka z buraków i kwaszonej kapusty

Składniki:

Sałatka z buraków i kwaszonej kapusty

 

  • 1/2 kg buraków
  • 1/4 kg kwaszonej kapusty
  • 2 cebule
  • 1-2 łyżki pokrojonego szczypioru
  • 3-4 łyżki oleju
  • mniej niż 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Sałatka z buraków i kwaszonej kapusty
Buraki umyć, ugotować, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać pokrojoną kwaszoną kapustę, cebulę, szczypior oraz olej. Przyprawić do smaku, dodając sól, pieprz, kwasek cytrynowy, cukier.

Tagi:

buraki kapusta