Strona główna Sałatka z cieciorką 1

Sałatka z cieciorką 1

Bez majonezu « poprzedni | następny »
ewelina.mn offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 663
zdjęcia: 1 z 5
Sałatka z cieciorką 1
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Cieciorka to moje ostatnie odkrycie. Jest wręcz idealna do sałatek.


trudność: łatwe
czas:

Sałatka z cieciorką 1 - SKŁADNIKI:

  • 2 woreczki ryżu brązowego
  • 2 puszki tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym
  • 2 puszki cieciorki
  • kawałek sera oscypek
  • 4 ogórki kiszone (lub 6 jeśli są małe)
  • łyżka płaska musztardy stołowej
  • pieprz

Sałatka z cieciorką 1 - PRZYGOTOWANIE:

Ryż brązowy gotujemy w lekko osolonej wodzie. Przepis na opakowaniu mówi aby gotować 40 minut, ja gotuję minut 60, gdyż uważam że dopiero po godzinie gotowania na wolnym ogniu ryż ten uzyskuje odpowiednią miękkość. Gotowy ryż studzimy, mieszamy z lekko odsączonym tuńczykiem i z cieciorką również odsączoną na sicie. Ogórki kiszone i oscypek ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do sałatki dodajemy musztardę i pieprz. Wszystko mieszamy dokładnie. Podajemy schłodzone.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka z cieciorką 1  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bez majonezu
Surówka z brukselki Sałatka środziemnomorska Śniadaniowa sałatka z serkiem wiejskim
Sałatka z wędzonym pstragiem i żurawiną Szybka kolorowa sałatka Sałatka szpinakowa z maracują
Brokuły z jajkiem i kolorowymi ziołami Sałatka  grecka Sałatka z boczniakami i kalafiorem
Sałatka-figowa uczta Sałatka z grillowaną cukinią i pesso Sałatka fasolowa z porem i tuńczykiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane