Strona główna sałatka z czerwoną fasolą

sałatka z czerwoną fasolą

Sałatki « poprzedni | następny »
Disiple offline

Kucharz
Przepisy: 12
sałatka z czerwoną fasolą
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

szybka majonezowa sałatka


trudność: łatwe
czas:

sałatka z czerwoną fasolą - SKŁADNIKI:

  • szynka w kawałku (najlepiej konserwowa)
  • ser żółty w kawałku (najlepiej ementaler)
  • 1/2 pora
  • fasola czerwona z puszki
  • puszka kukurydzy
  • 3 duże ogórki kiszone
  • majonez ok 4-5 dużych łyżek
  • 2 łyżki śmietany 18%

sałatka z czerwoną fasolą - PRZYGOTOWANIE:

Ser, szynkę, ogórki kroimy w drobną kosteczkę, por w półksiężyce, odsączamy kukurydzę, fasolę z puszki wrzucamy do durszlaka, opłukujemy, odstawiamy, żeby skapałą woda, łączymy wszystko razem wcześniej mieszając majonez ze śmietaną i gotowe!
UWAGA! Dla urozmaicenia można dodać białą fasolę z puszki, zamiast ogórka kiszonego możemy dodać konserwowy, bez kukurydzy sałatka jest równie dobra.
Polecam!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do sałatka z czerwoną fasolą (strona 1 z 1)  
robertjankopp

robertjankopp
offline

2011-03-15 16:23
Sałatka bardzo smaczna-5 za przepis.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Caprese z buraczkami Kolorowa jesienna surówka Sałata z jajkiem i grzankami w sosie czosnkowym
Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonej Sałatka curry z kurczaka Śledzie z dynią
Sałatka brokułowa z kurczakiem Surówka z brukselki Sałatka grillowa z kurczakiem
Makaronowa sałatka z kurczakiem i fetą Sałatka z wędzonym łososiem Sałatka środziemnomorska

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane