Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sałatka z czerwoną fasolą i jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sałatkę warzywna jest smaczna i zdrowa

Sałatka z czerwoną fasolą i jajkami

Składniki:

Sałatka z czerwoną fasolą i jajkami

 

  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 1/2 szkl groszku konserwowego
  • 2 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 1/2 szkl jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki tartego chrzanu

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwoną fasolą i jajkami
Marchewki i ziemniaki ugotować, odcedzić, ostudzić. Jajka, ogórki, ziemniaki, marchew pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Kukurydzę, groszek i fasolę osączyć z zalewy. Jogurt wymieszać z musztardą, oliwą, cukrem i chrzanem. Wszystkie składniki włożyć do miski, wlać jogurt, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.